18 maart 2007

Generale repetitie

Vandaag is het zover. De generale repetitie van de verjaardag van Juul. Vandaag gaan we bekijken of het allemaal wel goed geregeld is voor volgende week. Even ter verduidelijking: vandaag komen de ouders van Anton om alvast de verjaardag van Juul te vieren. De ouders van Anton zijn al aardig op leeftijd en zien het niet meer zo zitten om tussen een grote kinderschare een feestje te vieren en dus komen ze vandaag al langs. Dat betekent dat de slingers er al hangen, dat de stoel van Juul versierd is en dat ze vandaag al haar verjaardagsjurk aan mag.
En mochten jullie denken dat we daarvoor naar de Hennes & Mauritz zijn gegaan dan hebben jullie het mis. De feestjurk van Juul hing rond carnavalstijd bij de Bristol. Een prachtige, lila prinsessenjurk! Met juwelen, volgens Juul. Die 'juwelen' zijn ongelofelijk, lelijke, plastic oorbellen en twee nog lelijkere, opzichtige ringen met 'diamanten'. Maar Juul is gelukkig, meer dan gelukkig! Zij is Belle. En niet zomaar een Belle. Ze is de meest mooie Belle die je ooit gezien hebt (ook volgens eigen zeggen).
En dus wordt er vandaag gezongen, taart gegeten en gekeken of de jurk goedkeuring kan wegdragen bij het bezoek. Verder heeft Juul gisteren haar eigen cakejes gebakken en die gaat ze vanmiddag presenteren aan haar Pake en Beppe. En als ze in de smaak vallen, weet ik al wat ik volgende week vrijdag mag gaan doen. Kortom, we gaan proef draaien. Zit de jurk goed, zijn de cakejes lekker, is de taart koninklijk genoeg? De versieringen zijn in ieder geval al goedgekeurd. Vanavond zullen wij weten of prinses Belle tevreden zal zijn. Wanneer we prinses Belle naar bed brengen en ze vertelt ons dat het een mooie dag was, dan kunnen we zeggen dat de generale repetitie geslaagd is. Als ze het geen mooie dag vond,hebben de Prins en ik nog een week om er een echt feest van te maken!

1 opmerking:

Anoniem zei

En??? is de generale repetitie helemaal geslaagd? of moeten jullie de puntjes nog op de I zetten? voor de komende week??