31 mei 2006

Droomwereld

Stel: je bent een meisje van drie jaar. Om je heen heb je een enorme droomwereld gecreeërd. Die droomwereld bestaat uit kastelen en paleizen, prinsen en prinsessen, koningen en koninginnen, dwergen en jagers, muizen en vogeltjes, zeemeerminnen en piraten, vliegende tapijten en serviesjes die kunnen praten. Je kent vele sprookjes uit je hoofd en speelt ze woord voor woord na. Als je televisie mag kijken van je moeder kies je een Disneyfilm met één van de prinsessen of Peter Pan.
Op een dag hoor je je papa en mama tegen iemand zeggen dat 'we' naar Disneyland gaan. Aangezien je oortjes alles registeren wat er om je heen gebeurd, vraag je waar Disneyland ligt en wie daar wonen. Als er dan verteld wordt dat je naar een sprookjeswereld zal gaan, wil je het eerst zien en dan geloven.
Maandag was het zover voor onze Juul. Papa en Mama hadden niets gelogen. Het kasteel stond er echt. Overal waar je keek zag ze haar droomwereld werkelijkheid worden. Ze klom uit haar buggy en rende met een vaart richting kasteel en kwam erachter dat ze er ook nog naar binnen kon. Met grote ogen en open mond heeft ze rond staan kijken. Het kasteel van Doornroosje en zij liep daar rond. Maar er kwam meer. Ze maakte kennis met al de prinsessen, ging op de foto met Mickey en Minnie, Robin Hood en Iejoor. Ze was meer dan dolgelukkig toen ze de jurk van Alice in Wonderland van ons kreeg. Deze kreeg ze op maandag en op dinsdag liep ze als een volleerd actrice door het park. Ontving complimentjes met open armen en iedereen die 'Bonjour Alice' of 'Hello Alice' zei, werd begroet met een glimlach en een wuifje. Geen uitgebreide zwaai, maar een koninklijk wuifje. Je kent het wel, alleen met de hand. Ze is in ronddraaiende theekopjes geweest, evenals vliegende Dombo's. We zijn met z'n allen in een treintje door het verhaal van Pinokkio gesjeest, hebben met het piratenschip van Kapitein Haak een vlucht gemaakt naar Peter Pans Nooitgedachtland en raakten verdwaald in het doolhof van Alice in Wonderland. En niemand minder dan Alice herself heeft ons de uitgang gewezen. Daarna een boottochtje door 'A small world' en nog een grappig treintje ergens meegepikt en toen was het feest over. Maar Juul is gegroeid. Van een klein meisje in een prinses. Want ondanks haar vermoeidheid en het missen van haar middagdutje bleef ze enthousiast. We hebben haar gelukkig gemaakt. En eerlijk is eerlijk, niets is mooier dan een gelukkig kind. Haar droomwereld is realiteit geworden. En alhoewel het gezegde ons verteld dat de meeste dromen bedrog zijn, Juuls droom is geen bedrog. Ik denk dat het hard sparen wordt. De Efteling is nu een lachertje. We moeten naar Disney!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

kan niet wachten op de foto's, maar hoe hebben de prins, kleine prins en de boze stief moeder het gehad?liefs J

esther zei

Ik zie het helemaal voor me, zo'n mini-meisje in haar eigen droomwereld.

Nan zei

De prins heeft genoten van zijn kinderen, de kleine prins heeft genoten van al die mensen om hem heen en vooral de draaiende theekopjes waren een hit. En de boze stiefmoeder? Ach, die heeft weer genoten van het genieten van haar gezinnetje!