12 september 2006

Campinglife

In deze aflevering van Campinglife bezoeken wij de familie Sikma-van Oosten op camping "Le Pommier" in Villeneuve-de-Berg, Frankrijk. Deze fraaie ****camping heeft alle mogelijke faciliteiten om u en uw gezin een onvergetelijke vakantie te bezorgen.
Het is al vroeg dag bij de familie Sikma-van Oosten bestaande uit Anton (40jr), Nanda (31jr), dochter Juul (3jr) en zoon Sep (2jr). Het ochtendritueel bestaat uit opstaan, campingsmoking aantrekken, plastic tas vullen met schoon ondergoed, handdoek en toiletartikelen, naar het sanitaire gebouw lopen, toiletteren, douchen en meteen doorlopen naar de bakker voor verse croissants en stokbrood. Aan de ontbijttafel, die zich buiten bevindt, wordt besproken wat het gezin vandaag gaat doen.
Allereerst zal er een autorit naar het 25 km verderop gelegen Montèlimar zijn om boodschappen te gaan doen. Wanneer de kinderen op de terugweg in slaap vallen, kiezen Anton en Nanda voor een alternatieve route naar de camping. Sightseeing de Ardèche. Af en toe wordt er gestopt voor het maken van een foto.
Op de camping aangekomen, besluit de familie tot een late lunch om zich vervolgens gehuld in badkleding en zwembandjes naar het zwembad te begeven. Daar wordt de rest van de middag gespetterd, gezwommen, gesocialiseerd en adressen uitgewisseld met nieuwe vakantievrienden. Het avondeten bestaat uit pannenkoeken, gebakken op een driepits gasstel in de tent. Na het eten wordt er weer een tas ingepakt, deze keer voor de kinderen. Met z'n allen lopen ze richting sanitair gebouw alwaar Anton de kinderen gaat douchen. Nanda doet de afwas onder het genot van een praatje met de buren. De dag wordt afgesloten met een goed gesprek en een lekker koel drankje, uit de koelkast die in de tent staat, onder een prachtige sterrenhemel.

Nieuwe serie van Campinglife vanaf zomer 2007

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo, dus jullie zijn er weer....! Mooi! Ik ben benieuwd naar alle verhalen en heb er zin in om ff bij te kletsen!

Kus, Anoek